מדבר הקרח הדרומי הוא גם המקום הקר ביותר על כדור הארץ, אולם עונת התיירות מציעה מזג אוויר סביר יחסית המתאים לטיולים מרתקים בנוף המפעים, לצד מפגשים עם בעלי החיים הנדירים וסיורי צילום מרהיבים, כולל של שמש חצות בליל הקוטב

לא סתם אנטארקטיקה, או כפי שהיא מוכרת בשם הקוטב הדרומי, היא יעד מסעות להרפתקנים. עם טמפרטורה ממוצעת לאורך כל השנה של מינוס 57 מעלות צלזיוס, שיכולה להגיע גם למינוס 90 מעלות בחורף – הטמפרטורה הנמוכה ביותר בהיסטוריה שנרשמה – יבשת הקרח הזו היא ודאי האתר הקר, הסוער והיבש ביותר על פני כדור הארץ. אחת הסיבות המרכזיות לכך היא שבגלל כמות המשקעים הנמוכה – ממוצע של 166 מ”מ בלבד בשנה, וגם זאת רק לאורך החוף – השלג כמעט שאינו נמס, אלא רק נערם עוד ועוד ומגיע לעובי ממוצע של 1.6 ק”מ, ובגובהו המרבי ל- 3 ק”מ(!).

98% מכלל היבשת הלבנה, ששטחה 14.2 מיליון מ”ר (החמישית בגודלה בין יבשות העולם), מכוסים בקרח, שהמסה שלו מהווה כ-90% מכמות הקרח העולמית. הרי קרח עצומים, לצד מרחבי קרח דחוס לכל מלוא העין, מהווים את ביתם של בעלי חיים שהסתגלו לקור המקפיא תחת שכבות פרווה עבות, ונדירותם הפכה אותם למוגנים בחסות אמנות בינלאומיות להגנה על היבשת הזו. נכון, לאורך החופים הטמפרטורה יכולה להגיע בעונת הקיץ “רק” למינוס 8-2 מעלות, אבל למעשה מדובר במדבר יבש שמאופיין כאקלים כיפת הקרח – כזה שבו הטמפרטורה החודשית הממוצעת לעולם אינה עולה מעבר ל-0 מעלות צלזיוס.

והיות שהשמש זורחת כאן רק פעם בשנה, ביום השוויון בספטמבר, ושוקעת רק פעם בשנה, ביום השוויון במארס, הרי שמדובר על עונת חורף שבה החשיכה שוררת כל שעות היממה, ועונת קיץ שבה האור נותר כל שעות היממה (תופעה המכונה “שמש חצות” כשהיא נראית בחלק מהמקומות בקוטב הדרומי בחצות הלילה, או “דמדומי חצות”, של אור בין השקיעה לזריחה). לא מפליא, לפיכך, שאנטארקטיקה לא הייתה יעד מבוקש להתיישבות קבע, והיא מהווה בסיס – בעיקר לאורך החופים, שם הטמפרטורה מגיעה בעונת הקיץ גם למעלה אחת מעל לאפס – למשלחות מחקר מארצות שונות החוקרות את הקרחונים, מזג האוויר, האטמוספרה, הכוכבים, ביו-רפואה, גיאופיזיקה, ועוד.

כך, תחנת המחקר האנטארקטית אמונדסן-סקוט (על שמם של שני הראשונים שהגיעו לכאן ב-1911/12) נחשבת למקום המאוכלס ברציפות הדרומי ביותר על פני כדור הארץ, כשהדבר נכון בעיקר לחודשי הקיץ, אז מתארחים כאן מדענים רבים, שעוזבים ברובם את המקום בחורף.

מזג האוויר בעונת התיירות באנטארקטיקה (נובמבר-מארס)

בתקופה זו הטמפרטורות מתונות יחסית בחצי האי האנטרקטי, כ-0 מעלות צלזיוס, ובימים חמים במיוחד יכולים להגיע גם ל-10 מעלות. בתחילתה של עונה זו ובסיומה אפשר ליהנות משקיעות מדהימות, כאשר לכל אחד מחודשי עונה זו הקסם והאטרקציות שלו שהופכים את המסעות לכאן למרתקים במיוחד, בין היתר לחובבים צילום.

נובמבר: חודש שבו הטמפרטורה ומזג האוויר אינם צפויים, ובדרך כלל הוא קר יותר מאשר בהמשך עונת התיירות, כשעדיין אפשריים ממטרי השלג כמו אלה שפקדו את האזור בתקופת החורף. הטמפרטורה הממוצעת בו היא מינוס 2, ומשום כך רוב המטיילים מגיעים לכאן מאוחר יותר. זה הזמן שבו מתחילים להגיע לכאן הפינגווינים לצורך רבייה, ולצידם אפשר לראות את כלבי הים מקיימים את טקסי ההזדווגות שלהם.

דצמבר: אחד החודשים הפופולריים ביותר לביקור באנטארקטיקה, כשהשלג הלבן הטרי עדיין לא הפך למשטח קפוא. עם 24 שעות אור ביממה, זה הזמן ליהנות מהנופים המדהימים סביב השעון. הטמפרטורה הממוצעת היא מינוס 1. בחודש זה תוכלו לראות את אפרוחי הפינגווינים בוקעים, מה שמושך עוד יותר תיירים גם למסעות צילום, ומשום הביקוש הגדול למשלחות מסע בחודש זה גם המחירים גבוהים יותר.

ינואר: זה חודש השיא של הקיץ האנטארקטי, שבו הסיכוי הטוב ביותר לשמיים בהירים ולטמפרטורות מתונות. אפרוחי הפינגווינים כבר מתרוצצים עצמאית ומשחקים עם אחיהם וחבריהם לשמחתם הגדולה של התיירים. זה גם הזמן לחזות בכלבי הים ובלווייתנים.

פברואר: עדיין הטמפרטורה הממוצעת היא סביב ה-0, וזה הזמן הטוב ביותר למי שרוצה להגיע עד לחוג הקוטב (החוג האנטרקטי, בקו הרוחב 66.5 דרום). זהו חודש מצוין לצפייה בלווייתנים, באפרוחי הפינגווינים המתחילים להנשיר את פלומתם הרכה ומצמיחים את הנוצות הבוגרות.

מארס: סוף הקיץ באנטארקטיקה, כשמזג האוויר נעשה קר יותר והרבה פחות צפוי. הימים מתקצרים והולכים וניתן לחזות בשקיעות מדהימות – זמן מצוין למסעות צילום, גם של הלווייתנים.

שימו לב: ניתן לסבול מכוויות שמש רציניות בזמן שהשלג והקרח משמשים כמראה לקרניים האולטרה סגולות. הדבר מסוכן במיוחד משום שהמבקרים לא מרגישים בחום. לכן יש להקפיד להגן על העור, ממש כאילו הייתם על החוף בישראל בעיצומו של הקיץ.

טיולים לאנטארקטיקה עם המקצוענים

פוטוטבע – לראות את העולם, החברה הישראלית המובילה בטיולי הרפתקאות, מנגישה למטיילים את היעדים המרהיבים והמיוחדים של אנטארקטיקה בהדרכת מומחי גיאוגרפיה, בעלי חיים, היסטוריה וצלמי טבע בכירים. הטיולים לאנטארקטיקה, במסלולים של 8 ימים (מסלול קלאסי) ו-10 ימים (מסלול חוג הקוטב הדרומי), נערכים על סיפונה של אונייה המותאמת לשיט באזור אנטארקטיקה, ומציעה חוויית שיט נוחה ובטוחה באווירה אינטימית (עד 65 משתתפים בלבד). האורחים נהנים מהנוף עוצר הנשימה של הקוטב מהטרקלין בעל החלונות הענקיים, חדר אוכל מרווח, בר נעים וספרייה. החדרים כוללים התאמה ליחיד, זוג ושלישייה, כשבכל תא חלון פנורמי, שולחן כתיבה, מערכת חימום אישית וחדר רחצה פרטי. מדי ערב חוזרים המטיילים לספינה, לארוחת ערב מפנקת ולבילוי לקראת יום הסיורים הבא.

הסיורים הבאים לאנטארקטיקה של פוטוטבע הכוללים שיט בלתי נשכח בין קרחונים מרהיבים והנופים הקפואים לצד פינגווינים, לווייתנים ואינספור בעלי חיים במסע עוצר נשימה (כולל טיסה מעל מיצרי דרייק) ייצאו ב-11.2.2025 (8 ימים, המסלול הקלאסי), 16.2.25 (10 ימים, מסלול חוג הקוטב), 16.1.2026 (13 ימים, מסלול הפרמיום, כולל שיט בסירת מפרש מרהיבה) ו-27.1.2026 (8 ימים, המסלול הקלאסי).

אם גם אתם רוצים להתנסות בחוויה שלא תישכח – התקשרו לפרטים והזמנות: 077-7408141

הצטרפו לניוזלטר שלנו והישארו מעודכנים!

השאירו פרטים
ונחזור אליכם בהקדם

סוגי חדרים פולר פיונייר

חדר טריפל - 3 משתתפים

מיטת קומותיים ומיטת יחיד

שולחן כתיבה

ארון בגדים ומגירות

כיור בתא

חלון צוהר

שירותים ומקלחת משותפים

 

6990$ למשתתף

חדר טווין - 2 משתתפים

2 מיטות יחיד

ספה

שולחן כתיבה

ארון בגדים ומגירות

כיור בתא

מייבש שיער

חלון צוהר

שירותים ומקלחת משותפים

 7880$ למשתתף

חדר זוגי פרימיום - 2 משתתפים

2 מיטות יחיד

שולחן כתיבה

ארון בגדים ומגירות

חלון 

שירותים ומקלחת פרטיים

 9820$ למשתתף

חדר סוויטה -2 משתתפים

מיטה זוגית

איזור ישיבה מרווח בתא

שולחן כתיבה

ארון בגדים ומגירות

שירותים ומקלחת פרטיים

מייבש שיער

חלונות

 10920$ למשתתף

סוויטת הקפטן - 2 משתתפים

התא הכי גדול ומרווח

מיטה זוגית

סלון ישיבה

שולחן כתיבה

ארון בגדים ומגירות

שירותים ומקלחת פרטיים

מייבש שיער

חלונות

 12900$ למשתתף

 

תא יחיד פרימיום

מיטת קומותיים לשימוש יחיד

שולחן כתיבה 

ספה

מלתחה ומגירות

שירותים ומקלחת פרטיים

מייבש שיער

חלון 

 16700$ לחדר